Huis verkopen

U wilt uw huis verkopen? Hoe pakt u dat aan? Welke makelaar kiest u? Wat doet de makelaar allemaal voor u? Wat zijn de kosten? En hoe zit het met de verkoopwaarde van uw huis?

 

Huis verkopen is een grote beslissing

Als u uw huis gaat verkopen, komen er veel vragen naar boven. De verkoop van uw huis doet er toe. Het is een grote beslissing in uw leven en er zijn flinke bedragen mee gemoeid. Het is dus vanzelfsprekend dat u erg betrokken bent bij de verkoop. Bij De Laen Makelaardij begrijpen we dat als geen ander. Sterker nog, wij zijn net zo betrokken als u.

 

Verkoopmakelaar

Wij zijn inzetbaar als uw verkoopmakelaar. Ons belang ligt met name in het verkopen van uw huis. Een verkoopmakelaar wordt betaald door de verkopende partij en dus ligt onze loyaliteit bij de verkoper. Als verkopende makelaar hoeven wij niet te wijzen op negatieve punten van de woning of omgeving.

 

NVM makelaars

De Laen Makelaardij is aangesloten bij NVM. De NVM, Nederlandse Vereniging voor Makelaars, is Nederlands grootste branchevereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze vormt een netwerk van makelaars die voor een zekere kwaliteit staan. NVM makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Indien u een NVM makelaar inschakelt is kwaliteit dus gegarandeerd. De Laen Makelaardij is aangesloten bij NVM. Dit betekent dat ook wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en dat kwaliteit gegarandeerd is. NVM makelaars bestaat al ruim 100 jaar. Bij de vereniging zijn ruim 4.000 NVM makelaars aangesloten. Deze makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio's. Om aangesloten te zijn moet aan bepaalde voorwaarden voldaan worden:

  • de makelaar moet u regelmatig op de hoogte houden wat hij doet en of hij succes heeft
  • de makelaar mag voor ieder huis maar één persoon tegelijk helpen
  • de makelaar mag alleen een huis kopen of verkopen als u daarvoor schriftelijk toestemming geeft

 

Courtage

Voor de begeleiding door een makelaar bij de aankoop of verkoop van een huis betaalt u een vergoeding. De vergoeding die u betaalt heet courtage. De makelaar heeft recht op courtage zodra door zijn bemiddeling een overeenkomst tussen u en een derde, koper of verkoper, tot stand komt. Bent u geen courtage overeengekomen, dan heeft de makelaar recht op een redelijke vergoeding. Bij De Laen Makelaardij vertellen we vooraf duidelijk wat u te wachten staat. Geen onverwachte kosten, waar u vooraf geen rekening mee gehouden had.

 

Meer informatie

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.


Aankoopmakelaar