Terug naar overzicht

Realisatie-overeenkomst KIEM getekend!

Op 1 juni jl. vond de ondertekening plaats van de realisatieovereenkomst voor de eerste fase van project KIEM in Pijnacker. Deze fase bestaat uit 30 eengezinswoningen en een appartementencomplex met daarin gelegen 22 appartementen.

De Laen

Het project wordt ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en gerealiseerd door zusterbedrijf Van Zanten Bouw. Later deze maand zal gestart worden met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting zullen de eerste woningen in de zomer van volgend jaar worden opgeleverd.

Voor ieder wat wils
Stefan Boere, regiomanager West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Superfijn dat we na al die jaren van voorbereiding nu kunnen starten met de realisatie van de eerste fase van dit grote plan met energieneutrale woningen. Het diverse aanbod biedt voor iedere doelgroep wat wils!” Binnenkort wordt gestart met de verkoop van de volgende fase. Ook deze fase kent diverse typen woningen, waaronder eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen.

De woningen kenmerken zich door hun bijzondere architectuur. Kees de Niet, directeur Van Zanten Bouw: “Iedere woning heeft wel iets bijzonders, een sfeervolle veranda, luiken, een fraaie dwarskap of groen langs de gevel bij de appartementen. Dat maakt het project voor ons extra bijzonder om te bouwen.”

Over KIEM
KIEM is een gebiedsontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, die ook wel bekend staat als woonwijk De Scheg, worden ca. 340 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Het plan kent een divers type aan woningen voor uiteenlopende doelgroepen. In deze gebiedsontwikkeling staan de termen duurzaamheid, natuurinclusief bouwen en klimaatadaptatie hoog in het vaandel. Dit uit zich in de ontwerpen van de woningen en de groene inrichting van de wijk.