Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer open

 

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar-bewoners. De regeling bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.

Tot 1 januari 2021 is er € 84 miljoen subsidie beschikbaar. De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De publicatie vindt naar verwachting eind augustus plaats.

Willen eigenaar-bewoners hiervoor in aanmerking komen, dan moeten zij minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning hebben uitgevoerd. De eigenaar-bewoner kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Voorwaarde is verder dat de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.
Bron NVM 4.7.2019

Ander boetebeleid energielabel woningen

 

Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd krijgen woningverkopers direct een boete als het energielabel ontbreekt. Voorheen was dat een voorwaardelijke geldstraf.

Door een uitspraak van de de Raad van State op 17 oktober 2018 moest het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het boetebeleid aanpassen. Met ingang van 3 juli 2019 is deze aanpassing van kracht.

Verplichting

Verkopers van woningen moeten bij een transactie een geldig energielabel beschikbaar stellen aan de koper. Ontbreekt het label, dan kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een ‘last onder dwangsom’ opleggen. Dit is een voorwaardelijke boete die vervalt als de woningeigenaar het energielabel alsnog registreert.

Het voorwaardelijke karakter van deze sanctie verdwijnt. De ILT legt voortaan een bestuurlijke boete op. Hierbij krijgt de verkoper géén mogelijkheid meer om de overtreding achteraf te herstellen.

De rechter bepaalde eerder dat er géén last onder dwangsom opgelegd mag worden als de woning eenmaal is verkocht. Dit omdat de verplichting geldt op het moment van verkoop. Wanneer dat moment voorbij is, kan de verkoper de overtreding niet meer herstellen. Een last onder dwangsom is dan onuitvoerbaar.

Hoogte boete

De hoogte van de boetes verandert ook. Als het label ontbreekt, kan de ILT voortaan een boete geven van € 170,- aan particulieren en € 340,- aan organisaties. Dit was € 405,- voor iedereen. De reden voor de verlaging is dat de boete voortaan direct wordt opgelegd. Momenteel heeft ruim 90% van de verkopers een energielabel beschikbaar bij de verkoop van de woning.
Bron NVM

Prijsuitreiking vogelhuisjesactie

Vandaag hebben we 3 prijzen uitgedeeld aan onze jonge (toekomstige) klanten! De vogelhuisjes zijn door alle kinderen creatief en kleurrijk versierd.

Het was moeilijk kiezen, hoor. Maar Jayden, Lieva en Mila hebben terecht gewonnen. Van harte gefeliciteerd en veel plezier met de cadeautjes.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, zittende mensen, etende mensen en tafel

De huisjes van de andere deelnemers kunne woren opgehaald.

Nieuwsflits voorjaar met leuke actie

 

IMG 0445 klein

ACTIE: VERSIER EEN VOGELHUISJE! De winnaar is bekend!
“In mei leggen alle vogels een ei”. Daarom hebben wij een mooie actie om alle kinderen uit de omgeving een zo mooi mogelijk,

ons enige echte "De Laen vogelhuisje" te laten versieren. De actie is verlopen, de winnaar is bekend!

Iedereeen die een huisje heeft ingeleverd kan hem weer ophalen.

 
 
 

 

 SPAREN WELLICHT MINDER BELAST
Het Nederlandse kabinet doet onderzoek om spaarders minder te belasten. Het gaat hier om mensen waarbij het vermogen uitsluitend of
vooral uit spaargeld bestaat. Op Prinsjesdag hoopt staatssecretaris Menno Snel van Financiën te weten of dit mogelijk is.
 VERHUISSERVICE
Omdat psychologen aangeven dat verhuizen één van de grootste stressvolle gebeurtenissen in je leven zijn, proberen de dames van
De Laen het verhuizen zo relaxt mogelijk te laten verlopen voor klanten. Wij hebben een actieve samenwerking met verhuisbedrijf Zaat
om op diverse manieren te ontzorgen! Voor meer informatie: neem contact op met ons kantoor.
 VOORJAARSKLUSJES
Het voorjaar is weer de tijd om klusjes aan te pakken die afgelopen maanden niet nodig zijn geweest: het terras algenvrij maken,
onkruid wieden, nieuwe zomerbloeiers in plantenbakken zetten. Kleine klusjes, maar met een groots resultaat waar je langere tijd
plezier van hebt!