Terug naar overzicht

Investeren in duurzaamheid loont!

Brainbay, dé autoriteit op het gebied van data-gedreven diensten, zocht dit recentelijk uit. Waar bij veel consumenten vaak de terugverdientijd en de energiebesparing centraal staat. zorgt investeren in verduurzaming ook voor een stijging van de woningwaarde.

De Laen

Eén van de conclusies is dat een duurzamer huis simpelweg meer waard is. Een woning met een C label brengt gemiddeld 7,9% meer op dan een vergelijkbare woning met een G label. Daarbij is de meerwaarde van een duurzame woning in een ruimere woningmarkt groter dan in een krappe woningmarkt.

Al eerder deed de universiteit van Tilburg en Maastricht onderzoek en blijkt dat huizen met een rood energielabel steeds minder opbrengen. Met de huidige gemiddelde woningprijs gaat het dan al snel om ruim € 30.000,-. Een investering in verduurzaming is hiermee dus een investering in de waarde van een woning. Deze indirecte baten komen bovenop de besparing van de energiekosten. Bovendien levert een beter energielabel bij steeds meer hypotheekverstrekkers een rentekorting op, met lagere maandlasten tot gevolg.

Wil je meer weten wat voor jouw woning interessant is? Kijk dan op deze handige link: https://regionaalenergieloket.nl/pijnacker-nootdorp