Terug naar overzicht

De 1e BBQ is uitgereikt!

Naar aanleiding van onze oproep om je leukste herinnering aan De Laen te delen, hebben wij inmiddels al de 1e winnaar blij kunnen maken met haar prijs.

De Laen

Carmen heeft samen met haar dochters de opvouwbare barbecue opgehaald. Onderstaand de inzending van Carmen:

Laat eens beginnen met mijn eerste herinnering. Het was februari 2009. Samen met de liefde van mijn leven wilden we een huis in Delft kopen. Net verhuisd van Roemenië, met veel dromen en niet veel Nederlands woordenschat (ik dan). Na 20 woningen bezichtigd te hebben in Delft, gaf geen enkele het bekende "thuisgevoel".  Zo zijn we in Pijnacker gekomen. Via Funda hadden we 2 huizen die ons aanspraken. Rivierenlaan 21 en Marga Klompelaan (wil ik zeggen 16? - het was een hoekwoning) in Pijnacker. Beide in het portfolio van De Laen Makelaardij. Bezichtiging gepland op een maandag en op zondag gingen we even de Pijnacker en Koningshof verkennen. Het was ijskoud, iedereen aan het schaatsen op het water, Pijnacker "as its best". Lopen op Rivierenlaan voelde al "thuis". Zondag rond 14 uur op Rivierenlaan of Bergse Maas, degene die  Pijnacker kennen, weten dat het niet echt druk is rond dat tijdstip. We waren aan het wandelen en zagen een stel, met een hond. De heer van het stel weet ik niet meer maar het "meisje" was echt opvallend: lachend met de hond, vrolijk, blij en genieten van een middag wandelingetje. Dit stel maakte het plaatje compleet en we waren al verliefd op de wijk.
Volgende dag, maandag, bezichtiging dag. Bij het eerste huis, op de Rivierenlaan, zie ik ditzelfde 'meisje' van de vorige dag. Alleen deze keer was ze geen meisje. Het was een hele professionele vrouw, mooi aangekleed, natuurlijk met hakken (hoe anders?). Stelde zich voor als Anneke Haak. (Maar in mijn hoofd op een of andere manier voor de komende jaren was ze nog Anneke de Laen). Huis klopte vanaf de eerste minuut.
Long story short: Anneke heeft ons het eerste huis verkocht. Alles ging heel soepel, we hadden ook een aankoopmakelaar en onderhandeling en het hele proces liep zo snel en probleemloos. We vonden Anneke zo waardevol en ervaren als verkoopmakelaar dat ik dacht, als we ooit gaan verhuizen dan gaan we haar nemen als makelaar.
Fast forward 10 jaar later, 2019. Ondertussen 2 kinderen later, beetje meer Nederlands kunnen praten en een huis en tuin die ons een beetje te klein werd. Nog steeds een geweldig huis. En een plan om rustig aan iets te zoeken, en om te verhuizen binnen 3 jaar. Bij voorkeur in Koningshof. Ik hield Funda in de gaten en we waren van plan om een afspraak te plannen met "mijn makelaar". Ik had sinds 2009 eigenlijk geen contact met haar of De Laen.
En dan komt een mooi huis te koop op Funda. In ons lievelings Koningshof aan de Krammer. Ik dacht "it's meant to be" natuurlijk. Een Kramer woont op de Krammer. Toen zag ik dat De Laen de verkoopmakelaar was, was ik een beetje verdrietig. Als ze verkoopmakelaar zijn dan moeten we een andere aankoopmakelaar vinden... En dat wilde ik eigenlijk niet.
Eerst een bezichtiging. Dat was gedaan door Ellen! Wat was ze goed! Alle uitleg die je nodig had maar ook ruimte geven, om het huis te voelen. Geweldige bezichtiging en we hebben wel een tijdje getwijfeld, maar toch is het huis het niet geworden. Maar ik wist 1 ding zeker, De Laen, dat zijn de makelaars voor ons.
Een  maand later, juni 2019 kwam ons huidige huis te koop en toen hebben we meteen De Laen gebeld. Anneke heeft ons ontzettend goed begeleid door het aankoop proces en verkoop van ons huis. Bij De Laen voelden we "thuis", professioneel geholpen, altijd een vriendelijk stem/gezicht, uitleggen hoe en wat werkten back office en front office met elkaar in zo'n goede harmonie. Vriendelijk, vrolijk, behulpzaam en met een berg aan kennis en ervaring. Wat wil je nog meer? Alles tot in puntjes geregeld, van fotosessie (op de warmste dag van het jaar en Anneke bracht verse aardbeien mee die zij op de tafel buiten had gezet om het gezellig te maken), tot een mooie brochure, van huilen (ons eerste bieder heeft toch na een paar dagen bedacht en heeft zijn bod in te trekken).
Toen heeft Anneke tegen mij gezegd: dan moet het zo zijn, we zullen een betere koper vinden en daar had ze gelijk in. "Carmen, maak je geen zorgen, geniet van je vakantie een laat mij mijn werk doen - dat is verkopen".) tot lachen en hangen van de "Verkocht" stickers.  De dames van De Laen waren altijd daar. Je maakt je makelaar heel intens mee tijdens de aankoop/verkoop periode en ik heb zoveel respect en bewondering over hoe ze om gaan met het hele traject.
Hahaha, het is bijna jammer dat je alleen een paar keer in je leven een huis gaat verkopen/kopen, zo fijn voelde werken met de Laen.
Dus het rest mij jullie nog vele jaren 'de Laen' te wensen, gefeliciteerd! We gaan jullie altijd aanbevelen als "dé  makelaar" voor Pijnacker.
Op na de volgende 20 jaren Anneke!