Terug naar overzicht

Briefjes in de brievenbus…

Het is een fenomeen wat wij steeds meer horen en zien. Woningeigenaren ontvangen in hun brievenbus een briefje van mensen die heel graag hun huis willen kopen. In deze woningmarkt waarbij het aanbod niet groot is, worden woningzoekenden steeds inventiever in het zoeken naar een woning.

De Laen

Het is natuurlijk een fijn gegeven als je woning interessant gevonden wordt. En 1 op 1 zaken doen met mensen klinkt in 1e instantie gunstig: geen poespas én geen kosten voor de makelaar. Want een huis verkopen is natuurlijk heel eenvoudig… Maar: naast eerlijke, zoekende mensen zitten er tegenwoordig ook mensen bij die niét met de juiste intenties deze briefjes verspreiden.

Het is zeker niet onze bedoeling te preken voor eigen parochie, maar wel graag wijzen op de grote risico’s die er komen kijken bij een verkoop zonder makelaar. Geen verzekering, geen tuchtrecht, geen aansprakelijkheid. Je hebt als verkoper niets om op terug te vallen als er iets mis gaat tussen jou en de kopende partij. En dit gebeurt helaas nog veel te vaak.

Mocht je een dergelijke ‘briefje’ hebben ontvangen, dan is het misschien toch verstandig om ons kantoor uit te nodigen en je te laten begeleiden in dit verkoopproces. Dit kan natuurlijk alsnog met deze kandidaat (als je dit wenst), maar wel met professionele hulp én bescherming.