Doe je ook mee op de NVM Open Huizen Dag

NVM Open Huizen route

Twee keer per jaar organiseert de NVM de landelijke NVM Open Huizen Dag. Ruim 13.000 verkopers deden de laatste keer hieraan mee. Voor u als verkoper is dit een mooie kans om uw woning onder de aandacht te brengen.

Resultaat
Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag, 12 weken later 48% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit 34%. Wanneer vlak voor de NVM Open Huizen Dag iets aan de vraagprijs werd gedaan, bleek deze kans nog hoger te zijn. Laat dit moment dus niet aan u voorbij gaan.

...12 weken later is 48% verkocht

Meedoen?
Wanneer u mee wilt doen met de NVM Open Huizen Dag kunt u contact opnemen met ons kantoor.

De NVM Open Huizen Dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Lokaal kunnen er afwijkende tijden zijn, maar landelijk en regionaal adverteert de NVM met deze tijden. Houd dus altijd rekening met bezoek tussen deze tijden.

Belangrijk is dat u uw huis op orde brengt, zoals u bij elke bezichtiging doet. Kijk hieronder naar de tips om uw huis optimaal te presenteren.

7 redenen om mee te doen aan  NVM Open Huizen Dag

Waarom zou u als verkopende huiseigenaar meedoen?

 1. Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen dus potentiele woningzoekenden rond in uw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt uw huis extra gepromoot op funda, terwijl funda rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal.
 2. Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van najaar 2018, was 12 weken later 48% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 34% verkocht.
 3. U bereikt mensen die zich vrijblijvend willen oriënteren in het kopen van een woning.
 4. Met deelname aan de NVM Open Huizen Dag laat u aan kopers duidelijk zien hoe serieus u bent om de woning daadwerkelijk willen te verkopen.
 5. Spring eruit ten opzichte van de concurrent. Een potentiële koper heeft keuze uit gemiddeld 4 woningen. 
 6. Door de bezichtigingen op één dag te laten plaatsvinden, voorkomt u dat u meerdere keren uw woning op orde moet brengen. 
 7. U kunt na afloop zien hoe uw woning in de markt ligt. Aan de hand van de bezichtigingen en reacties kunt u uw woningpresentatie aanpassen of een andere verkooptactiek met uw NVM-makelaar bespreken.

Aandachtspunten NVM Open Huizen Dag

 • Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke accenten.
 • Creëer een prettige woonsfeer.
 • Zorg voor een verzorgde tuin.
 • Breng uw kinderen en/of uw huisdieren elders onder.
 • Laat het bezoek rustig rondkijken. Volg het bezoek op gepaste afstand.
 • Leid het bezoek met maximaal één persoon rond.
 • Geef eerlijk antwoord opvragen. Verwijs bij twijfel altijd door naar ons kantoor.
 • U heeft het recht om mensen te weigeren. Het is immers uw huis.
 • Besef dat veel bezoekers zich slechts komen oriënteren.
 • Verwijs bij interesse en/of een bod altijd door naar ons kantoor.