Welke invloed heeft Corona op de Pijnackerse woningmarkt?

WE DOEN HET SAMEN. Deze woorden staan groot op de homepage van onze website en gelden nu meer dan ooit! We moeten samen door deze vervelende periode en onze visie is dat wij hier alleen maar sterker en creatiever uit gaan komen! Uiteraard onder de voorwaarde dat we ons houden aan de regels die de overheid gesteld heeft.

Maar natuurlijk heeft u vragen. De afgelopen dagen zijn wij gebeld met veel vragen over de woningmarkt. De statistieken laten vooralsnog geen grote veranderingen zien en de krapte op de markt in deze omgeving is nog steeds heel groot. We blijven het nieuws nauwlettend volgen en merken dat het vertrouwen in de woningmarkt er nog steeds is. Zoals Onno Hoes, de voorzitter van de NVM, al aangaf: deze tijd vraagt om creatieve aanpassingen.

Wat wel gemerkt wordt, is dat de termijn om de hypotheek af te ronden gemiddeld iets langer duurt door het noodgedwongen thuis werken van medewerkers van hypotheekverstrekkers. Ook is bij sommige banken de hypotheekrente iets gestegen. Dit zal maximaal een paar tienden worden, ten opzichte van de huidige situatie, is de verwachting.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op!